Vybavení na výlet

Rádi bychom vás inspirovali, co si vzít s sebou na jednodenní výlet nejen s Deníkem průzkumníka.

Není potřeba na výlety tahat hromadu věcí, ale některé se s sebou hodí. Naše děti si už od malička rády nosí svůj batůžek na svačinu, pití a pár drobností.

Chceme se podělit o naše osvědčené tipy a budeme rádi i za ty vaše. Neděláme žádné spolupráce, s produkty jsme spokojeni a proto o nich píšeme. Nic není nezbytně nutné, do lesa se dá vyrazit jen tak. V podstatě všechno se dá nahradit a i mírná dávka nepohodlí je občas fajn. Abychom na nic při balení nezapomněli a bylo to pro nás jednodušší, používáme seznamy na oškrtávání. O ten na jednodenní výlet se s vámi chceme podělit. Stáhnout si ho můžete ZDE.

Batoh

Za nás vedou značky Boll a Deuter, dají se ale i pořídit batohy levnější, jednodušší například v Decathlonu. Důležité je vybrat správnou velikost podle výšky dítěte. Hodí se, aby měl na hrudníku zapínací pás.

Malá karimatka

My jsme si nařezali velkou slabší karimatku na malé kusy pro celou rodinu. Jednou přeložené jsou placaté, takže se dobře umístí v batohu do zádové části. Hodí se také malá skládací karimatka např. značky Yate, Decathlon.

Lahev/Termoska na pití

Máme dobrou zkušenost s termoskami Thermos, které perfektně drží teplé i studené pití po celý den.

Krabička na svačinu

Použít můžete krabičky jakýkoliv velikostí například od značek Zdravá láhev, b.box nebo krabičky z Ikea či z jiných obchodů domácích potřeb. Dobrou zkušenost máme také se svačinovými kapsičkami od MagsBags a s látkovými voskovanými ubrousky – po dojedení svačiny jsou placaté, takže nezabírají v batohu skoro žádné místo, kapsičky je možné pohodlně prát.

Zavírací nůž pro děti

Doporučujeme nože značky Opinel, pro nejmenší děti s kulatou špičkou. Hodí se dětem jak na krájení potravin, tak i vyřezávání ze dřeva.

Čelovka

Na večerní výlety se hodí čelovka či baterka. My máme dobrou zkušenost se značkou Petzl, ale dají se zase najít i jinde např. v Decathlonu

Pláštěnka – pončo

Máme dobrou zkušenost s dětským pončem od značky Playshoes

Pytlík na poklady

Děti ohromně baví sbírat na výletě poklady a jednoduchý látkový sáček krásně oddělí nasbírané šišky od svačiny.

Lekárnička

Dezinfekce, náplati, kleštičky na vyndavání klíšťat. 

Skvělou osvětu ohledně první pomoci a vybavení do lékárny najdete na blogu lékařky Michaely Knězkové – mklife.cz

Obchody s dětským outdoor vybavením

Máme rádi – Pro malé dobrodruhy, Dupeto

Pomůcky na pozorování přírody

Krabičková lupa

Hodí se a pozorování nejen hmyzu, můžete si jí pořídit i u nás ZDE.

Určovací klíče a atlasy na hmyz, rostliny a další živočichy

Najdete také na našem eshopu ZDE.

Doporučujeme také další od – Lipka, Chaloupky, Střevlík, Rezekvítek, Divizna Liberec, Příroda do kapsy, Mindok nebo materiály od Ateliéru v lese

Dobrodružné sady

Zpestřete si výlet s našimi sadami – můžete ODLÉVAT STOPY ČI POZOROVAT VODNÍ ŽIVÁČKY.

Pokud máte nějaké osvědčené tipy na vybavení, tak budeme moc rádi, když nám dáte vědět na e-mailu info@nesevlese.cz – my je přidáme do tohoto článku. Moc děkujeme.